Luft / Luft

Luft- luftvärmepump är en teknik där man använder uteluften för att utvinna värme i form av luftburen värme. På utsidan har man en värmepump med en fläkt som med hjälp av en kompressor tar tillvara på energin i luften. På insidan har man en innerdel som placeras på väggen upptill innertaket eller en annan variant som är golvplacerad. Denna innedel blåser sedan ut varm luft för att värma rummet samt intilliggande rum.

Detta är en billig och effektiv investering i de husen som saknar vattenburet system eller ett bra komplement för tex fjärrvärme. Denna värmepump värmer inget tappvatten men kan effektvit värma upp inomhusluften på vintern samt även kyla ner den på sommaren. 

Livslängden på en luftvärmepump är ca 12-15 år och investeringskostnaden ligger runt 19 000 kr- 25 000 kr beroende på modell och effekt. Möjlig besparing upp till 70% beroende på hur planlösning ser ut jämfört med elelement.

Kontakta oss idag via formuläret eller via vår chat. Det går även bra att maila oss på service@jsenergi.com alternativt telefon 042 400 10 01, så berättar vi mer och kan även komma ut på ett kostnadsfritt hembesök.

Lokal information